O nama

Glavna djelatnost poduzeća Balavto je prodaja građevinske mehanizacije i priključaka. Pored građevinske mehanizacije, u našem programu možete naći i strojeve i opremu za različite potrebe u industriji te transportna vozila za mljevene agregate i druge vrte specialnog transporta. Više od 20 godina Balavto je generalni zastupnik za Volvo građevinsku mehanizaciju u Sloveniji.
 
Balavto ima svoje predstavništvo u Bosni i Hercegovini: 

Balavto d.o.o. Sarajevo, Adila Grebe 1, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 261 615, Fax: +387 33 261 616, email: info@balavto.ba
Kontakt osoba u Sarajevu:  Nermin Husić,   Mob: +387 65 022 300,  email: nermin@balavto.ba

 

Veliki izbor rabljenih strojeva i različite opreme 

Na lageru imamo veliki broj rabljenih strojeva, priključaka i druge opreme za različite potrebe u industriji, građevinarstvu (visokogradnji i niskogradnji), poljoprivredi, komunali, itd: bageri, utovarivači, zglobni i rigidni demperi, buldožeri, rovokopači, kranovi (dizailce), drobilice kamena, separacije, valjci, teretna vozila, hidraulički čekići, grajferi, mašine za bušenje, i druge).
NAPOMENA: Obično imamo mnogo više strojeva i opreme na lageru, nego što je to u danom trenutku prikazano u bazi na našoj web-stranici. Ako tražite bilo kakav stroj, najbolje da direktno stupite u kontakt sa nama.
 

Proizvodnja priključaka

Dugogodišnje iskustvo na području prodaje priključaka za strojeve, redoviti kontakti sa strankama i uvažavanje njihovog mišljenja i prijedloga u vezi s problematikom i potrebama na području priključaka, doveli su do razvoja vlastite proizvodnje priključaka za građevinske mašine.
U našoj specijaliziranoj radionici, proizvodimo različite priključke (i po mjeri):
 
- Sve vrste korpi (žlica),
- Različite grajfere,
- Kliješta za drobljenje,
- Vilice, noževi, riperi, rezači asfalta,
- Brze spojnice,
- Ploče za priključivanje, 
- Bolcne i piksne,
- Produžeci ruke,
- Sanduci za dempere,
- Druge specijalne priključke - po mjeri
 
Ako vam je potreban bilo kakav priključak za vaš stroj, stupite u kontakt sa nama.
 

Rabljeni rezervni dijelovi

Pored novih rezervnih dijelova za građevinsku mehanizaciju, nudimo vam i veliki izbor rabljenih i obnovljenih rezervnih dijelova za sve vrste i strojeva po odličnim cijenama (rabljeni/obnovljeni motori, mjenjači, osovine, hidrauličke pumpe, hidraulički cilindri, reduktori, električni sistemi, kabine, sistemi kočenja, računari, donji postroji… i još mnogo više).
 

Najam strojeva i opreme

Nudimo vam i mogućnost iznajmljivanja strojeva i različite opreme.
 

Transport mehanizacije

Sami izvodimo transport teške mehanizacije po Evropi, a ujedno nudimo i mogućnost organiziranja transporta strojeva po čitavom svijetu.